14 sfaturi pentru a curăța încălțămintea din piele întoarsă

05/04/2017
de catre Echipa Costo

Pielea întoarsă are un farmec aparte, transmite elegantă și rafinament, de aceea probabil că orice femeie are în garderoba sa cel puțin o pereche de încălțări din piele întoarsă, poate chiar o geacă sau o geantă. Acest material este întotdeauna la modă datorită proprietăților sale estetice și practice, însă este foarte pretențios, sensibil și greu de curățat, necesitând o grijă deosebită în îngrijire.

În acest articol dorim să îți dăm câteva sfaturi pentru îngrijirea corectă a încălțămintei din piele întoarsă, ca să te bucuri cât mai mult de perechea ta preferată de încălțări.

1.Pielea întoarsă nu se curăță niciodată cu apă. Apa îi poate afecta atât textura, cât și culoarea.

2.Pentru a păstra pielea întoarsă cât mai bine folosește soluții și spray-uri pentru protecție speciale pe care le găsești în magazinele de încălțăminte și în supermarketuri. Tot aici găsești și perii speciale, care diferă de periile obișnuite - acestea sunt mai tari. Cu fiecare purtare, înainte de a ieșit din casă, aplică un strat de soluție specială pentru pielea întoarsă.

3.Încălțămintea din piele întoarsă se curăță foarte bine cu o gumă de șters pentru creioane cu care se freacă ușor suprafața murdară. Îndepărtează urmele rămase cu peria specială.

4.Pentru că pielea întoarsă este sensibilă este indicat să aștepți ca încălțările să fie bine uscate înainte de a încerca să îndepărtezi noroiul. Pentru a-l îndepărta ai nevoie de o perie specială pentru piele întoarsă. Cu ajutorul periei freacă ușor pielea pentru a îndepărta noroiul prin mișcări într-o singură direcție, nu înainte și înapoi. Dacă petele de noroi tot nu s-au curățat, tamponează suprafața cu o cârpă îmbibată în oțet alb.

5.Petele de gumă de pe pielea întoarsă se pot îndepărta dacă pui încălțările în congelator timp de câteva ore (în pungi de plastic). Prin înghețare guma se întărește și o poți îndepărta ușor. Folosește peria specială pentru a curăța resturile.

6.Petele de cerneală se îndepărtează cu spirt. Înainte de a aplica spirtul tamponează locul pătat cu un șervețel care va absorbi cerneala, apoi, cu o cârpă sau vată înmuiată în spirt, freacă suprafața respectivă pentru a îndepărta pata de cerneală.

7.Petele de grăsime nu sunt ușor de scos de pe pielea întoarsă. Dacă ți-ai pătat încălțările cu ulei, presară peste locul afectat pudră de talc. Acesta va absorbi uleiul, dar dacă nu se curăță complet, cel mai indicat ar fi să apelezi la ajutor specializat, la curățătorii care oferă servicii pentru acest tip de material.

8.Dacă ai vărsat diverse lichide pe încălțările din piele întoarsă mai întâi tamponează suprafață cu un prosop curat apoi aplică pudră de talc. Lasă să stea peste noapte iar a doua zi, cu ajutorul unei perii, îndepărtează pudra uscată.

9.Atunci când încălțămintea începe să arate învechită, pentru a o împrospăta folosește aburi. Pune la fiert o oală cu apă, iar după ce a dat în clocot ține încălțămintea deasupra aburului timp de câteva secunde. Folosind o periuță de dinți freacă ușor pielea.

10.Bicarbonatul de sodiu îți poate fi de ajutor în curățarea și împrospătarea pielii întoarse. Prepară un amestec dintr-o linguriță de bicarbonat și 200 ml de apă pe care să îl aplici cu ajutorul unei perii.

11.Dacă încălțămintea este umedă trebuie să o lași să se usuce la temperatura camerei. Niciodată să nu pui încălțămintea lângă o sursă de căldură sau la soare pentru că materialul se va deteriora, se va usca și se va strânge.

12.Nu purta aceeași pereche de încălțări două zile la rând deoarece încălțămintea din piele are nevoie de cel puțin o zi ca să respire.

13.Depozitează încălțămintea în cutiile originale pentru a o proteja de praf.

14.Nu spăla încălțămintea în mașina de spălat.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua